heren kapsel trends

Toonaangevende mannenhaarschrijver Jim Shaw heeft voorspeld wat hij denkt dat de grootste mannenhaartrends voor A/W 2020 zullen zijn. Van komknippen tot middelste kapsels, de huidige gezamenlijke Herenkapsel van het Jaar kijkt naar de modewereld om zijn voorspelling te doen.

“Als het gaat om mannenkapseltrends is de mannenmode altijd al van grote invloed geweest. Ik hou van mode en heb op een aantal geweldige modeweken gewerkt en heb een aantal geweldige modecampagnes geleid waarbij de kleding en het haar op elkaar afgestemd moesten zijn.

Persoonlijk zorg ik er altijd voor dat ik een half jaar vooruit ben als het op mode aankomt – ik weet wat we nog veel meer gaan zien en wat de voorspelde trends zijn voor de komende seizoenen. Ik kijk altijd naar de modeweken, lees boeken en onderzoek online, en ik kijk ook naar de afgelopen seizoenen.

De bowlcut is een voorbeeld van een mannenhaartrend die steeds weer in de mode komt. Deze trend begon in de jaren ’60 en deed zich daarna weer voor in de jaren ’90 en opnieuw voor 2019-2020. Maar ook voor 2020 is deze stijl gemoderniseerd. Mensen hebben textuur, golven of een ondersnijding toegevoegd om het komvormige kapsel een meer eigentijdse afwerking te geven. Zoveel stijlen dat je denkt dat je de achterkant hebt gezien, zoals de mul, zijn stijlen die weer in de mode komen, zij het met een moderne draai.

Jim Shaw mannenhaartrends 2020Als het om kleding gaat, zijn enkele voorbeelden van trends die met haar in het spel zijn gekomen, gewaagde, felle neonkleuren en kleurblokkering. Mannen dragen nu blokkleurige pakken en op de catwalk werden recentelijk fel contrasterende broeken en shirts getoond. Dit is ook in het haar terug te vinden – we zien dat veel meer mannen kiezen voor creatieve kleuren, of dat nu levendige kleuren zijn of kleurblokkering om hun haar een speels kleurtje te geven.

Jim Shaw mannen haartrends 2020Punk en grunge-geïnduceerde stijlen werden ook getoond op enkele van de meest recente catwalks. Biker jassen en leer waren grote kenmerken, net als gescheurde spijkerbroeken. Met dit alles in het achterhoofd voorspel ik dat grunge-y hairstyles een opkomende trend zullen zijn. Sommige van deze haarlooks werden ook gezien op enkele van de Men’s London Fashion Week A/W20 catwalks waar er veel getextureerde, golvende en lange kapsels waren, evenals veel middenscheidingen die populair waren in de jaren ’90 met een groot deel van de mannen met een gescheiden kapsel”.

Comments zijn uitgeschakeld.